A jobb élmény érdekében használjon CHROME, FIREFOX, OPERA vagy Internet Explorer böngészőt.

Jogi Problémák Kezelése

Ha a Gamerpiac.com alatt megjelenő valamelyik tartalommal jogi problémád van, a következőket olvasd át, mielőtt írsz nekünk. Ezzel időt és energiát spórolsz meg magadnak is.

 • Szólásszabadság van, ez alkotmányos alapjog, és ennek a védelmét mi fontosnak tartjuk. Ha téged zavar, a legegyszerűbb amit tehetsz, hogy máshova kattintasz. A mocskolódókat egyébként is a figyelem élteti.
 • szólásszabadság viszont nem sérthet személyiségi, illetve szerzői jogokat. Ha bizonyított jogsértés jut a tudomásunkra, teszünk ellene.
 • Jogi szempontból a Gamerpiac.com úgynevezett tárhelyszolgáltatás. Ez azt jelenti hogy, csak akkor avatkozhatunk be, ha valaki felhívja a figyelmünket a jogsértésre. Nem dolgunk tehát folyamatosan szemlézni az összes nálunk tárolt tartalmat és ez nem is áll módunkban.
 • Ha megalapozottnak látjuk a panaszt, töröljük az érintett tartalmat.
 • A blog és apróhirdetés szerzőjéről az általad is elérhető profiladatokon túl nem tudunk több információval szolgálni, ilyen kérésekkel felesleges hozzánk fordulni, csak tartalom-eltávolításban tudunk segíteni.
 • a Gamerpiac.com rendszerétől független, tartalmunkat szemléző és felhasználó keresőkben tárolt tartalmakra (Google, Bing) kevéssé vagyunk hatással – ez azt jelenti, hogy az a Gamerpiac.com rendszeréből való törlés nem jelenti a hivatkozott tartalom a világháló egészéről eltűnik.
 • a Gamerpiac.com apróhirdetésekben esetenként feltűnő külső modulként beépített pl. un. social pluginekben megjelenő tartalmakért vagy beágyazott tartalmakért a gamerpiac.com tárhelyszolgáltatóként sem tud eljárni, mert ezen tartalmak csak becsatornázottak, nem a gamerpia.com tárolja azokat. Ez azt jelenti, hogy még ha a beágyazó kódot el is távolítjuk, a tartalom a beágyazás forrás-rendszerében továbbiakban is elérhető lesz.
 • A gamerpiac.com felhasználók jogairól és kötelességeiről bővebben a felhasználási feltételekben is olvashatsz.

 

Ha ezekkel tisztában vagy, és úgy érzed, sérült valamelyik jogod, és ezt alá is tudod támasztani, a következők a teendőid:

 • Jelöld meg pontosan, melyik tartalomelemmel van gondod. Ez általában egy-egy bejegyzés, vagy bizonyos hozzászólás lesz – a legritkább esetben fordul elő, hogy egy blog összes bejegyzésének teljes tartalma jogsértő. Ügyelj a pontos beazonosíthatóságra, mellékelj URL-t. Példák:
  • Rossz: A … hirdetéssel, bloggal gond van.
  • Jó: A Napi Eke blog alábbi címen található bejegyzésével gondom van
   https://www.gamerpiac.com/ad/hammerfight-steam-kulcs/

  megj.: komment URL-t (permalinket) a komment dátumára kattintva találhatjátok meg.

 • Mellékelj valami bizonyítékot. Ha hozzájárulásod nélkül használtak fel rólad készült fotót, ha nem engedélyezted a szerzői jog által védett tartalmad utánközlését, vagy bármi más jogsérelem ért, muszáj, hogy ezt el is higyjük neked.

  Fontos: utcán, közterületen készült Téged is ábrázoló fotók/videók közlését nem tilthatod le.

 • Írd le, hogy pontosan milyen törvényt sértett meg a szerző.
  A jó ízlés, az erkölcs nem törvény, nem törölhetünk le valamit azért, mert neked nem tetszik. Legyél a lehető legpontosabb amikor a konkrét törvénysértést megjelölöd.

Ha összeállítottad a fentieknek mindenben megfelelő panaszod, küldd el nekünk a info@gamerpiac.com emailcímre vagy a kapcsolat formon keresztül. Amint tudjuk, kivizsgáljuk, és ha jogos volt a problémád, eltávolítjuk a kifogásolt tartalmat.

Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy az így beérkező kifogásokat hozzánk benyújtott kérelemként kezeljük. Ha abban valótlant állítasz, azzal jogot sértesz, és így nem csak, hogy a megkeresésed lehet semmis, de ha az intézkedésünk nyomán mások magasabb rendű jogai sérülnek, úgy a felelősség a tiéd.

Top